Hvordan endre php-versjon i cPanel?

Her er en trinn-for-trinn guide for å endre PHP-versjonen via cPanel:

1. Logg inn på cPanel:
Først, logg inn på cPanel dashboardet for hostingkontoen din.

2. Naviger til "MultiPHP Manager":

Rull ned til "Software" eller "Software/Services" seksjonen, og klikk på "MultiPHP Manager" ikonet.

3. Velg domenet ditt:
I "MultiPHP Manager" vil du se en liste over domener og underdomener knyttet til cPanel-kontoen din. Marker avkrysningsboksen ved siden av domenet eller underdomenet der du vil endre PHP-versjonen.

4. Velg ønsket PHP-versjon:
Øverst på siden (eller i en rullegardinmeny avhengig av cPanel-versjonen) vil du se en liste over tilgjengelige PHP-versjoner. Velg ønsket versjon fra listen.

5. Bekreft endringen:
Klikk på "Apply" eller "Set to" knappen for å endre PHP-versjonen for det valgte domenet.

6. Test nettstedet ditt:
Etter at du har endret PHP-versjonen, anbefales det sterkt å teste nettstedet ditt for å sikre at det fortsatt fungerer som forventet. Noen eldre PHP-kode kan ha kompatibilitetsproblemer med nyere PHP-versjoner.

Hvis du støter på problemer etter endringen, kan du vurdere å bytte tilbake til den tidligere PHP-versjonen og undersøke problemene nærmere. Det kan også være en god idé å kontakte webutvikleren din eller konsultere dokumentasjonen til eventuelle plugins eller themes du bruker for å sikre at de er kompatible med den valgte PHP-versjonen.

Husk: Alltid ta en sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du foretar store endringer som å bytte PHP-versjon!