Informasjon om SPF og opprettelse i DNS

Hvis du planlegger å opprette en SPF TXT-post i DNS-en for ditt domene, er det avgjørende å huske å innramme innholdet med anførselstegn. Dette er fordi SPF-oppføringer ofte inkluderer spesialtegn og mellomrom som kan føre til uventet oppførsel hvis de ikke er riktig innrammet.

En SPF-post er en type DNS-post som gir informasjon om hvilke e-postservere som har tillatelse til å sende e-post fra ditt domene. Ved å inkludere en SPF-post i DNS-en, kan du bidra til å forhindre spam og phishing-e-poster som ser ut til å komme fra ditt domene.

For å opprette en SPF-post, må du først bestemme hvilke e-postservere som har tillatelse til å sende e-post fra ditt domene. Deretter kan du legge til disse serverne i SPF-posten ved hjelp av spesielle mekanismer som "include" eller "a". Til slutt må du innramme SPF-oppføringen med anførselstegn for å sikre at eventuelle spesialtegn eller mellomrom blir tolket riktig.

Husk at en feilformatert SPF-post kan føre til at e-post fra ditt domene blir avvist av mottakerens e-postserver eller havner i spam-mappen. Derfor er det viktig å være nøye når du oppretter og oppdaterer SPF-posten for ditt domene.

Her er et eksemppel på korrekt SPF:

"v=spf1 a mx include:spf.itpays.no -all"Tilbake til ofte stilte spørsmål